En historie om koronar angioplastik

Hurtig produktfinder

Vælg en kategori eller underkategori

En hjertesag - Hvordan stents og ballonkatetre kan påvirke livskvaliteten

“En smerte som du ikke kan forestille dig” siger 82-årige Günter Preiss om hans personlige ”hjertesag”, som har påvirket ham i næsten 30 år.

Günther Preiss
Günther Preiss (82), hjertepatient i mere end 30 år.

Det er historier som denne om Günter Preiss, som viser hvor meget et hjerteanfald påvirker patientens liv. Men han lever idag, og fortsætter med at drage nytte af ny medicinsk forskning. Idag ved man, at f.eks. stents og ballonkatetre bidrager til en mindre invasiv behandling af hjerteproblemer. 

Fokus for angioplastik er at udvide forsnævrede blodårer med stents og ballon, som giver minimal invasiv behandling. Stents i sig selv giver ingen garanti for, at de vil holde arterier åbne og kan endda forårsage at blodkarene trækker sig sammen. Det kaldes en restenose. B. Braun hjælper med at reducere risikoen for forsnævring ved at dække sine stents med medicin. B. Brauns seneste nyskabelse i feltet er Coroflex® ISAR NEO, en medikanteluerende og polymer-fri stent. B. Braun har udviklet denne stent i tæt samarbejde med det tyske Hjertecenter i München, Tyskland.

"Dette produkt giver en kontrolleret frigivelse af lægemidlet sirolimus ved at reducere risikoen for restenose. Lægemidlet absorberes fuldstændigt inden for tre måneder, hvilket reducerer risikoen for efterfølgende infektioner, "forklarer Dr. Jorge Calisse, ansvarlig for stentutviklingen af B. Braun Vaskulære Systems i Berlin.

B. Braun betragtes som en af Europas førende producenter af produkter til interventionel angioplastik. Efter proceduren skal patienterne tage stoffet i op til tolv måneder, for at forhindre dannelse af blodpropper. Hvis dette er kontraindiceret, giver det mening, ikke at implantere en stent i første omgang.

I stedet kan lægen placere og blæse SeQuent® Please NEO ballon kateter op. Sidste generation af koronar lægemiddelballon. Ballonens overflade frigiver et væksthæmmende stof som giver en forlænget vasodilatati uden at implantere en stent. Denne procedyre udføres under lokalbedøvelse, og patienten kan forlade sygehuset kort tid efter ingrebet.