En historie om bakteriofager

Hurtig produktfinder

Vælg en kategori eller underkategori

Leveret af medperts: bakteriofagens renæssance

Kampen mod multiresistente patogener der kan vindes ved hjælp af bakteriofager.

En del af jobbet for Dr. Christine Rohde er, at fiske i mørke vande. Hun er en mikrobiolog ved DSMZ, Leibniz Institute German Collection of Microorganisms and Cell Culturest (1), som søger efter bakteriofager. Disse er en særlig virus der findes i naturen og fungerer som naturlige fjender af skadelige bakterier, men på samme tid er uskadelige for mennesker. Fra tidernes morgen har bakteriofager kontrollert antallet af bakterier i verden. En tredjedel af den totale bakterielle masse, bliver kontinuerligt ødelagt af bakteriofager. Eksperter anslår antallet af bakteriofager på jorden til 10³². I den nuværende kamp mod stadig mere ineffektive antibiotika og multiresistente organismer, gør forskere og læger mere for intensiv forskning i bakteriofager.

Elegant, logisk, bæredygtig

Denne interesse er voksende, idet bekæmpelsen af ​​bakterier på hospitaler også kan udføres via alternative metoder, såsom behandling med  bakteriofager. For at samle "ammunition" til denne indsats, tager Dr. Christine Rohde og hendes kollegaer ud til rensningsanlæg, floder, husdyrmarker, for at finde de rigtige typer af lytiske fager, og for at sætte en stopper for farlige patogener som Staphylococcus aureus (2), den livstruende diarré Germ Clostridium difficile eller gram negative rodbakterier fra familien Enterobacteriaceae.

"I lyset af den krise, vi har med antibiotika, og det faktum, at bredspektret antibiotika især ødelægger mave- og tarmflora, er det mere elegant at gøre brug af det biologisk logiske princip for fager mod et patogen," siger Rohde. Og hun understreger: "Derudover behøver vi ikke at beskæftige sig med de antibiotiske miljøproblemer, der har en bestemt langvarig virkning. Dyrearter i dyreriget kommer i kontakt med antibiotika og resistenser udvikles. Denne uheldige cyklus kan undgås. "

Bakeriofager kræver "en helt anden retning"

For bedre at udnytte de potentielle terapeutiske fordele, foreslår Rohde etablering af store samlinger af egnede bakteriofager. Til dette formål ønsker DSMZ at udvide deres personale.
At finde passende bakteriofager, vælge dem og derefter - i et yderligere farmaceutisk rensningstrin - bringe dem op til den såkaldte "Good Manufacturing Practice standard" (8) for stoffer, er overordentlig kompliceret og arbejdskrævende. "Med bakteriofager må man tænke på en helt anden måde", er Rohdes opfattelse. Derfor er det bedre, når mindre virksomheder, der virkelig forstår situationen, koncentrerer sig om fremstilling af bakteriofager til medicinske formål. Det der er brug for er et effektivt samarbejde mellem mikrobiologer og læger.

Liste over referencer

Om medperts

Medperts er en videns- og udviklingsplatform som er beregnet for anæstesiologer og intensivlæger, kirurger, neurologer, ortopæd- og traumekirurger. Portalen kan man få adgang til via www.medperts.com og andre domæner og med iPhone og Android smartphones ved hjælp af en app. Medperts fulde indhold og funktionalitet er kun tilgængelig for autoriserede læger; Dette sikrer, at det medicinske indhold kun er tilgængeligt for ekspertgrupperne, og at udvekslingen af viden mellem medlemmer er baseret på ekspertise. Efter en vellykket registrering kan hver læge bidrage til den faglige udveksling og udnytte alle de fordele, som platformen tilbyder for deres daglige arbejde. Medperts kan bruges gratis.

Medperts medicinske redaktionsafdeling undersøger dagligt de aktuelle medicinske emner og udarbejder et udvalg af de vigtigste videnskabelige undersøgelsesresultater og relevante udviklinger til rådighed for dig. For at give dig kvalitetsinformation, er erfarne læger og medicinske journalister ansvarlige for redaktionen.