Facts om rene hænder

Hurtig produktfinder

Vælg en kategori eller underkategori

Vask hænderne og red liv!

Håndhygiejne er en af de vigtigste foranstaltninger til forebyggelse af hospitalsinfektioner.

Snart er det d. 5. Maj, en anden verdensdag. Denne dag er international hygiejnedag "World Hand Hygiene Day". WHO startede den i 2009 som en del af  "Save lives – clean your hands" kampagnen. Men er håndhygiejne virkelig et et problem der behøver sin egen verdensdag? Her nogle facts:

Hand Hygiene protects Human Life
Infografisk: Håndhygiejne beskytter mennesker

I princippet er det at vaske og desinficere hænderne meget simpelt. Der findes effektive og veltolererede produkter, så som Promanum pure. Og på klinikker er det velkendt at: Personalets hænder er de mest signifikante patogene "smittekilder". Derfor er håndhygiejne en af de vigtigste foranstaltninger til forebyggelse af hospitalsinfektioner.1

Teoretisk viden er ikke altid hvordan hverdagens praksis udføres... Ifølge data fra WHO er det helt op til 61 procent af læger og sygeplejersker der ikke rengør deres hænder på de rigtige tidspunkter. Mange hospitalsinfektioner kunne undgås, hvis folk vaskede deres hænder efter en særlig procedure for kritisk tidpunkter.2  Med en systematisk desinfektion kan 5-8 millioner dødsfald forhindres hvert år, forklarer professor Didier Pittet, direktør for Infection Control Program på Geneve Universitet og ekstern programkoordinator for WHO First Global Patient Safety Challenge: Clean Care is Safer Care, i sin TEDx-Talk.

Please enable marketing cookies to enable Youtube Video

B. Braun er en af grundlæggerne af den private forening for Patientsikkerhed (POPS) af World Health Organization (WHO). Med det formål at reducere antallet af hospitalsrelaterede infektioner, ved at forbedre håndhygiejnen med  WHO's "Clean Care is Safer Care." B. Braun er forpligtet til at øge den globale bevidsthed om betydningen af håndhygiejne, for eksempel via (www.hhea.info).